joomla visitor
Ett omdöme av vår statsminister av Ingrid Jepson 

Riksklanten jubilerar
Sopproten som transsubstantierades till Statsminister fyller 60 år.
Krumeluren som av någon gåtfull, fullständigt outrannsaklig och mysteriös anledning installerats på rikets högsta post.
Riksföreståndaren som kommer att gå till hävderna, som en överdängare i, att till riket importera fasansfulla problem.

En Tjomme, som kommer att lämna efter sig en sagolikt saltad nota, att betalas av i all evighet, för det stackars folk, som begick den djävulska blundern att placera denna sorgliga figur på statsministertaburetten.
En marionett och nickedocka, eller i bästa fall sömngångare, ständigt framsluddrande ordramsor, vars uttolkning kan driva vem som helst till absolut vansinne.
Varför har just detta rike drabbats av denna ångestframkallande mardrömsskepnad?
Denna urblåsta lismare och ledare för den ”humanitära stormakten” som skränade ”Mitt Europa bygger inte murar”, utan att bry sig ett skvatt om vad floskeln kunde få för konsekvenser.
En statsman försedd med en ”godhet” som Europa aldrig sett maken till.
En amatörpolitiker, så upplyft och bergtagen av OK-mobbens överstepräster att tankeförmågan och omdömet har reducerats till i det närmaste noll.
Träskallen, som sprang rakt in i väggen och sedan halvt medvetslös kläckte ur sig: ”Sverige har varit naiva”.

Stefan Löfven är med sin närmast obefintliga utbildning, sin obildning, klena begåvning och exceptionellt låga intellektuella kapacitet ingenting annat än en katastrof för Svea rike.
En stabbig, struttande, sällsynt oskön figur, som är i total avsaknad av handlingskraft.
En statsminister, som är själva sinnebilden för en sopa och odugling.

Löfven ´s ledarskap är obefintligt.
I Sverige finns tyvärr ingen författningsdomstol. Som kan pröva en ministers ansvar.
Långt mindre någon sådan, som kan utkräva politiskt ansvar.
Det kan Stefan Löfven vara tacksam för.

Sveriges svårartade problem har vuxit långt över huvudet på den man som är landets ledare.
Det är för bedrövligt, men Stefan Löfven är gravt malplacerad på den post han innehar.
Han är inte bara okvalificerad utan direkt olämplig för det ämbete han uppbär.
Han vågar inte se att landets systemupplösning har inträtt och att vägen leder mot förödelse och sammanbrott.

Ingrid Jepson

 

Under hela mandatperioden har vi från RD oförtrutet fört fram Förskola, Skola, Vård och Omsorg som är beslutade av partiet och finns med på vårt valmanifest medan de styrande har prioriterat invandring, projekt, tillsatt nya tjänstemän som går deras ärenden.  Detta har inte visat några resultat. Istället för att förstärka inom vård och omsorg har man kapat bort tjänster. Detta är ett svek av de vallöften som man redovisade i förra valet. Den styrande majoriteten med S, C, M och V samt miljöpartiet har under tre års tid fryst ut både RD och SD.

Centern får medel från Kommunen för att bedriva opposition. C och M inbjuder inte RD och SD utan genomför möten endast med C och M. Från vårt håll kommer vi att fortsätta föra riktig oppositionspolitik samt sanningar resten av mandatperioden samt aktivt visa oss ute. 

 

Som vanligt håller inte Karin Näsmark reda på sanning och fakta. Hon försöker samla billiga poäng till Socialdemokraterna i Strömsund. Rättvis Demokrati tillsammans med M,C och SD röstade emot en skattehöjning. Socialdemokraterna redovisade ett ovanligt stort överskott i budget,  dessutom föreslog Alliansen en egen budget som var i balans där satsningar på vård, omsorg och skola fanns med. Att utmåla RD som ansvarslösa det håller inte den här gången heller. Under tid har den kommit fram klagomål både från personal och anhöriga inom vården, enkäter i all ära så vågar de äldre inte svara sanningsenligt i den form den presenteras.

Under Karin Näsmark ´s ledning av Socialnämnden så har minus i budget varit mer regel än undantag, som mest c:a 14 miljoner minus, den första prognosen i år visar även den minus.

Redogör hur många fler anställningar som skapats inom vård och omsorg under 2015-2016.
Enligt Socialdemokraternas beräkning skulle skattehöjningen dra in 10 miljoner, ännu har inget redovisats.

Påståendet att budgeten 2017 skulle höjas med 13 miljoner ej heller har några effekter av detta synts till.

Bemanningsenheten som Du nämner håller ej måttet ute i verksamheterna enligt säkra källor. Du uppger även att 12 personer slutat, andra uppgifter visar att 15 undersköterskor slutat och övergått till städ. Detta är signaler som bör tas på största allvar. Eftersom styrningen över socialnämnd och budget inte fungerar tillfredsställande bör Du ta in kompetens som hjälper Dig att rätta till alla fel.

Göran Edman

Vi har olika namn på att personalen flyr, men ett är då säkert: Strömsunds kommun är inte speciellt rädd om sin personal.

Att alla inte gillar kvällsarbete är nog sant. Men behövdes det att gå till annan verksamhet?

Och sent skall syndaren vakna. Fint att cheferna ska få utbildning, lite sent kan jag tycka. Det har signalerats gång på gång att man går på knäna, inget har hänt. Nu när allt fler säger upp sig, då vaknar du, Karin Näsmark, med flera.

Enkäten du drar in är ju en dråplig historia i sig. Den skickades ut, javisst, men till hur många? Och hur många fick ni tillbaka?

Det sitter dessutom folk i socialnämnden som själva arbetar inom vården, har de fått tunghäfta eller är det så att dessa inte vågar tala? Jag tar gärna en debatt med dig Karin, det skulle vara mycket intressant.

Vad gäller nej till skattehöjningar så vet du mycket väl att vi är tillräckligt högt beskattade i denna

kommun. Och har det satsat något av miljonerna på vård-omsorg?

Vad andra kommuner har eller inte är totalt ointressant, förstår inte att du ens tar upp det. Det är inte bara i vår kommun som sossarna har förstört för medborgarna, titta på Sollefteå som la ner BB. Där blir det nog annat styre efter valet 2018. Vad ska du hitta på efter valet?

 Anne-Christine Östman

 

Rättvis Demokrati 10 år

Detta ägde rum på Folkets Hus i Strömsund  där vi bokat oasen vars väggar beklätts med tidningsurklipp från starten 2006 till idag där påhoppen och svek från de övriga partierna var huvudtema.

Samtliga medlemmar har fått personlig inbjudan och med den marknadsföring som föregicks kunde man bland besökarna se en del nya ansikten.

Ett bildspel med de viktigaste händelserna kunde beskådas hela dagen från kl. 12 till kl. 16. 

Underhållning av Ranco Antonios och Tjärnmyrbergarn var uppskattade inslag.

Partiet bjöd besökarna på "snittar" med olika röror som pålägg samt kaffebröd till kaffe och läsk.

Vi kunde konstatera att mötet var välbesökt och kan med stolthet konstatera att

Rättvis Demokrati sannolikt är det enda parti som genomfört något liknande för medlemmar och intresserade.

Cookies

 

 

Copyright©TimeReg Nordic
2015
 
Go to top