joomla visitor

 

Dags för flyktingstopp

Efter många år av dvala har äntligen kommunledningen i Strömsund vaknat. Man har upptäckt att invandringen kostar mera än man får i bidrag.

Jag har begärt fram kostnader en längre tid men har mötts med stängda dörrar. Gick ända upp till Justitieombudsmannen med resultat att ärendet inte togs upp.

RD tycker att det är skäligt att redovisa för väljarna. Vi tar emot för många, organisationen har inte kompetens att klara av integrationen på ett bra sätt.

De få gånger detta debatterats så har vissa kommunalråd uttalat sig att invånarna i byarna också kostar pengar, med den skillnaden att dessa betalar skatt och avgifter för kommunal service medan invandrarna från dag ett kostar skattepengar både från stat och kommun.

Dessutom har man tillämpat egna regler för dessa grupper och andra regler för oss som har bott länge i kommunen.

Alla incidenter som inträffat under åren som gått har man tystat ner med pressens och polisens hjälp.

Det är nu dags för flyktingstopp i hela Sverige. Kostnaderna har uppenbarligen tendenser att gå ut över flera verksamheter.

Neddragning av personal där den behöver förstärkas som exempel åldringsvården, skola, förskola och centralkök i hela kommunen. Listan kan göras lång.

Efter anmärkning från revisorerna som bekräftas av expertis är det dags att dra in svångremmen och debattera den uppkomna situationen med alla partier.

Göran Edman (RD)

ledamot KS, KF

Cookies

 

 

Copyright©TimeReg Nordic
2015
 
Go to top